Familie Bleijs - Bleys - Blijs

Echo's uit het verleden, met een knipoog naar, in het heden

afbeelding

Welkom

Welkom op de website van de familie Bleijs, een Rooms Katholieke familie die zijn wortels vindt in de 17e eeuw in Rijswijk, Zuid-Holland. Waar de naam Bleijs, Bleys of Blijs zijn oorsprong vindt weten we niet. Wel weten we dat de naam al vier eeuwen op wat puntjes op de ij of een e na hetzelfde gespeld wordt.

De familie Bleijs is een familie waar het beroep architect of kunstschilder met een hoofdletter geschreven wordt. Maar ook de wetenschap - chirurgijn, arts, technisch onderzoeker - was en is een favoriete beroepskeuze.

Niet alleen het ontwerp van een huis staat in deze familie centraal. Ook het onderhoud, het schilderwerk en de tuinaanleg zijn vaardigheden die een Bleijs wel liggen. Het geloof bracht mee dat enkelen een weg naar het klooster vonden. Sommige gingen met succes het geluk over zee beproeven, maar over het algemeen zijn ze vrij honkvast.

Zou het door de naam komen?

Wij wensen je veel surf, lees en familieplezier,

afbeelding

Rijswijk

afbeelding

Het begon ruim 400 jaar geleden allemaal in en rondom Rijswijk. Paulus Joannesz Bleijs huurde een huis met een stukje grond en kreeg kinderen.

Bezoek Rijswijk ...

Genealogie

afbeelding

Bij de familie Bleijs, Bleys, Blijs groeide veel in 400 jaar, hoewel we geen grote familie zijn, lukte het toch een behoorlijke boom op te zetten.

Naar onze wortels ...

Albums

afbeelding

Genealogie gaat bij ons vooral over mensen. We hebben een duik genomen in ons 'papierenarchief'. Naast foto's vindt je hier advertenties, enz.

Snuffelen in ...

Zinvol?

afbeelding

Behoorlijk wat 'Zin en Onzin' doet de ronde over de naam Bleijs en de herkomst van onze familie. Wij hebben alle zin en of onzin eens op een rijtje gezet.

Waar of niet waar ...

In Memoriam

afbeelding Op 30 mei 2021 is op 71-jarige leeftijd Birgitta Birgit Catharina Maria Bleys overleden. Birgit was een echt 'Mensen- en Familiemens' en stond altijd voor iedereen die bij haar aanklopte klaar. Daarnaast zou de website zonder haar bijdrage, van onnoemelijk veel beeldmateriaal, nooit geworden kunnen zijn hoe deze nu is.


Birgitta Birgit Catharina Maria Bleys
geboren 11 november 1949 te Norberg (Zweden)
overleden 30 mei 2021 te 's-Gravenhage


Zie genealogie ...