Familie Bleijs - Bleys - Blijs

Meer over deze website

De nieuwe website

Eindelijk, daar is hij dan de nieuwe website, het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Naast dat hij opgeschoond is, kan hij ook op een mobiel of tablet bekeken worden. Hoewel wij van mening zijn, genealogie zijn veel lettertjes, dat hij het prettigst leest op een laptop of computer met monitor.

De grootste verandering zal op dit moment zijn, helaas voor u, dat de gegevens nog niet dynamisch beschikbaar zijn. We weten ook nog niet of we dat weer gaan doen. Dat heeft een paar redenen.

  • Door de snelle veranderingen van de programma's en browsers moeten we steeds nieuwe up-dates van het database programma kopen en aanpassen, (is erg onpersoonlijk met veel nummertjes en onpersoonlijke lijstjes). Daarvoor hebben we wel de know-how in huis, maar tijd is een ander verhaal.
  • De beveiliging van dit soort programma's, daar ontbreekt het aan, en het gaat wel over privacy gevoelige informatie.
  • Het kostenplaatje dat daar aan hangt als je het veilig en up-to-date wil houden. Vallen de up-dates nog wel mee, hoewel ..., bij beveiliging ga je over hele andere bedragen praten.

Maar websites die wel zo werken?

Veelal wordt of een kleine donatie gevraagd of een active familievereniging dekt de kosten voor de website. Want die kosten overstijgen 'een hobby mag geld kosten'. Bij sommige die het wel gratis doen zouden wij onze gegevens (beveiliging en privacy) nooit achter laten.

Deze site is altijd 'gratis' geweest en dat willen wij ook zo houden. Dat betekend ook dat we keuzes moeten maken. Zoals de site nu wordt kan hij weer jaren mee. En ..., mochten we hem toch weer dynamisch willen maken zou dat een laatste toevoeging zijn en moet de basis toch ook eerst weer volledig 'fris en fruitig' zijn.

lijn

Topfoto - Adelheid Bleijs is de derde 'mejuffrouw' rechts. Geen idee wat deze 'meiden' aan het doen zijn, maar voor die tijd waarschijnlijk behoorlijk revolutionair en technisch.

Tja, virussen! De geschiedenis herhaald zich. Adelheid en kids tijdens de Spaanse Griep in 1919.
Anno 2020. Verschillende virussen bedreigen mens en dier, en ... computers.

Foto's uit het archief van Mijntje.