Welkom

afbeelding

Welkom op onze wandelsite met wandelroutes in de Vogezen. De tijd dat we gewapend met een rugzak en tentje de GR 10 liepen is helaas voorbij en doen we het noodgedwongen wat rustiger aan.

Wij denken dat deze wandelingen voor iedereen die van wandelen, rust en een adembenemende natuur houdt te doen zijn. Ze gaan vooral door een bos- en waterrijk gebied met veel schaduw en niet te veel hoogte verschillen. Ook zijn veel van deze wandelingen uitermate geschikt voor kinderen, ze moeten wel zelf goed kunnen lopen of in een draagzak mee, en voor honden die van een stevige wandeling houden.

De wandelingen zijn .ingedeeld in vier blokken, rondom Gérardmer, rondom La Bresse, rondom Vagney en 'even iets anders'. Voor iedere wandeling is minimaal één parkeerplaats aangegeven van waaruit de wandeling gestart kan worden. Soms zijn er meerdere maar dan laten we het aan uw avontuurlijke geest over om er te komen. Tenslotte zonder de échte kaart adviseren wij u niet deze routes te lopen, er kan altijd iets veranderen of de kaart is verouderd.

Nog geen ideeën voor vakantie? Misschien brengen deze routes u op een idee.

Veel wandel(surf)plezier,

afbeelding