Cascade & Saut du Bouchot


Slideshow - Bouchot

Feeëriek is Cascade en Saut du Bouchot in juni te noemen. Deze eenvoudige tocht, hoewel de start een kuitenbijter is, toont de vele facetten van de Vogezen.

Van de, loof- en naaldbossen, weitjes met dieren vooral de specifieke Vogezen koe met zijn speciale tekening tot kleine houtfabriekjes, boerderijtjes, jagers (in het jachtseizoen) en een schilderachtige dubbele waterval met bovenmeertje kom je tegen. Zeker niet saai te noemen want er is veel te zien onderweg.

Een ideale tocht om met kinderen te lopen of als je gewoon een dag het rustig aan wil doen. Onderweg zijn er diverse mogelijkheden voor een picknick en zowel Rochesson als Sapois heeft enkele restaurantjes. In juni veel vingerhoedskruid en bosbessen, bramen in het seizoen.

Tijdsduur - Circa 3 uur, met picknick

Afstand - Circa 8 kilometer

Hoogteverschil - 100 meter - hoogste punt 559 meter, laagste punt 459 meter

Zon - Weinig, 70% ligt in de schaduw

Seizoen - Alle

Kaartnummer - IGN-kaart 3618 OT - Le Hohneck-Gérardmer 1 : 25 000

Markering - Rode dichte cirkel

Startpunt - Google-Maps ... - De parkeerplaats boven Saut du Bouchot bij Sapois

Beschrijving - Deze tocht is een deel van de wandeling 'Quatre Communes' en komt langs twee van deze gemeenten Sapois en Rochesson. Begin bij de parkeerplaats bij Saut du Bouchot en steek de weg over hier begint de route. Het eerste gedeelte gaat door loofbos en langs wat weiden met uitzichten op de vallei. Daal af naar Rochesson en weer naar boven aan de andere kant van het dorp. Vervolg de rode en gele cirkel route links richting Sapois. Tot onder Sapois veel naaldbos en uitzicht op de vallei. Vervolg de route naar links Saut de Bouchot. Bij Saut de Bouchot is een trap naar boven die eindigt op de parkeerplaats.

Opmerking - Geen speciale wandelschoenen nodig, wel stevige. Draag in het jachtseizoen opvallende kleding.


kaart

Download route ...