Saut de la Bourrique


Slideshow - Saut de la Bourrique

Eenvoudige, af en toe intensief, maar een mooie tocht die in het eerste gedeelte Ruisseau du Pheny volgt om uit te komen bij de Saut de la Bourrique. Zich vervolgt via de 'Route Forestierre de la Croix des Oiseaux', en langs Téte de Mérelle weer afdaalt door de naaldbossen naar Gérardmer.

Een tocht die door iedereen gelopen kan worden. Kinderen kunnen zich zeker vermaken bij de Ruisseau du Pheny, ook geschikt voor honden. In het seizoen zijn er veel bosbessen of bramen onderweg te plukken.

Tijdsduur - Circa twee en een half uur

Afstand - Circa 8 kilometer

Hoogteverschil - 301 meter - hoogste punt 973 meter - laagste punt 672 meter

Zon - Weinig 70% ligt in de schaduw

Seizoen - Zomer - indien het niet te hard regent of er al een te lange regen periode is - Zeker niet in het regenseizoen (herfst - lente)

Kaartnummer - IGN-kaart 3618 OT - Le Hohneck-Gérardmer 1 : 25 000

Markering - Groene dichte cirkel - Rood kruis - Gele dichte cirkel - Rode dichte cirkel - Groene dichte cirkel.

Startpunt - Google-Maps ... - Parkeerplaats motorcrossbaan, deze ligt aan het einde van de onverharde weg bij Ruisseau du Pheny. (rechts op de kaart wandelpad dat met de rode dichte en groene open cirkel gemarkeerd is)

Beschrijving - Vanaf het startpunt volgt men de markering rode dichte cirkel - Saut de la Bourrique. Dit smalle wandelpad steekt met de hulp van een tiental kleine bruggetjes de ruisseau du Pheny over. Het heeft wat gladde plaatsen door mossen en een paar gemene steigingen, maar daar zijn metalen leuningen in de rotsen aangebracht. De Saut de Bourrique is mooi maar niet sensationeel, de tocht er naar toe is meer dan mooi te noemen. Bij de Saut staan picknickbanken. Vervolg de markering rode dichte cirkel - Haut du Tot (rechts naar boven bij de Saut). Vervolg de tocht tot aan de splitsing met het wandelpad met de dichte gele cirkel, en ga hier rechtsaf (honden moeten tot aan de weg aangelijnd zijn). Volg deze route (gele dicht cirkel) naar boven. Bij de weg aangekomen van de la Croix des Oisseau linksaf verder de gele markering volgen tot aan de slagboom (hier staan ook picknickbanken). Bij deze splitsing rechtsaf de markering groene dichte cirkel - Tour de Mérelle - volgen. Bij de weg linksaf - richting Tour de Mérelle, het uitzicht is zeker het doorlopen waard, ook hier staan picknickbanken. Vindt je dit een beetje te veel van het goede dan ook linksaf gaan, maar een klein stukje verder aan de weg, rechts de markering - rood kruis - de bossen in volgen, na circa vijfhonderd meter rechts de gele dichte cirkel markering volgen. Via de buurtschappen la Goutte de la Montée en la Bauchotte de route vervolgen tot aan de kruising. Hier rechtaf terug naar de parkeerplaats.

Opmerking - Waarschuwing:
Aan het begin van de tocht staat bij Ruisseau du Pheny, als men deze vanaf Gérardmer begint, een waarschuwingsbord dat in herfstachtige tijden, veel regen, kan dus ook in de zomer zijn, de doorgang door de Bourrique gevaarlijk kan zijn door te snel stromend en stijgend water. Toen wij er waren was er een herdenkingsplaats gemaakt voor iemand die dit bord over het hoofd gezien heeft en in de Bourrique overleden is. Dit bord mis je snel en aan de andere kant hebben we dit bord helaas niet eens gezien.


Kaart

Download route ...