Balcons de la Hazelle


Slideshow - Hazelle

Mooie tocht met vanaf de Balcons een schitterend uitzicht over de vallei van Vagney. Deze tocht kent twee varianten, één op een lager niveau en één op het hoge niveau (ruim 100 meter hoger gelegen). Bij het balcon is een picknick-bank en de afdaling is spectaculair. Aangekomen in de vallei is een klein meer en natuurpad met wederom gelegenheid voor een picknick.

Een ideale tocht om met kinderen te lopen of als je gewoon een dag het rustig aan wil doen. Naast een stevige steiging en daling is de tocht vrij vlak. Deze tocht is voor kinderen zeker educatief door het natuurpad en de wisselende flora en fauna. Onderweg is er de mogelijkhied voor een picknick op het Balcon de la Hazelle en bij Etang de Sangsues, tevens heeft Sapois enkele restaurantjes (beperkte tijd open). In juni veel vingerhoedskruid en bosbessen en bramen in het seizoen.

Tijdsduur - Circa 1 1/2 uur, (2 1/4) zonder picknick

Afstand - 4 kilometer (6 kilometer)

Hoogteverschil - 110 meter (210 meter) - hoogste punt 520 meter (642 meter), laagste punt 435 meter

Zon - Weinig, 70% ligt in de schaduw

Seizoen - Alle, alleen als het hard regent of geregend heeft kan de afdaling vanaf de la Hazelle gevaarlijk glad zijn

Kaartnummer - IGN-kaart 3618 OT - Le Hohneck-Gérardmer 1 : 25 000

Markering - Rode open cirkel, blauw kruis, vanaf la Hazelle rode en blauwe open cirkel, vanaf het meer rode open cirkel en rode plus teken

Startpunt - De parkeerplaats in het centrum van Sapois schuin tegenover de pizzaria - Chemin de Savoyards. Dit is een grote parkeerplaats met een bushalte en containers voor gescheiden afval.

Beschrijving - Begin op de parkeerplaats aan de Chemin de Savoyards en volg de weg richting bos. Over de brug rechtsaf. Bij de asfaltweg aangekomen linksaf en volg de weg naar boven tot aan de bosrand. Bij het houten bord Chemin de la Hazelle kun je kiezen voor de korte variant, volg dan les Balcons de la Hazelle, voor de lange variant Haut du Tot. Beide varianten wijzen zichzelf. Bij de korte variant kom je vanzelf op hat lager gelegen balcon uit. Het is maar een klein stukje naar boven voor het hoge balcon. Bij de lange variant maak je één keer een slag en op de T-splitsing op de wandelroute kies je ook voor Balcons de la Hazelle. Vanaf de Hazelle volg je de afdaling gemarkeerd met de rode en blauwe open cirkel - Etang de Sangsues en retour par le Chemin de Savoyards. De afdaling is vrij steil en smal met een prachtig uitzicht over de vallei van Vagney. Aangekomen bij Etang de Sangsues linksaf een klein stukje over de departementale weg en het eerste bospad linksaf, Chemin de Savoyards. Deze vervolgen tot aan de brug bij Sapois en rechtsaf over de brug richting parkeerplaats.

Opmerking - Geen speciale wandelschoenen nodig, wel stevige. Draag in het jachtseizoen opvallende kleding.


kaart

Download route ...