Lac des Corbeaux


Slideshow - Lac des Corbeaux

Een Fransman zei tegen zijn kinderen toen wij hier waren: 'Jullie zien hier het paradijs op aarde'. En eerlijk is eerlijk, het is er werkelijk adembenemend mooi. Men kan rondom het meer lopen, je kunt er vissen en zwemmen. Misschien wat voor na de tocht bovenlangs het meer.

Een stevige wandeltocht met zowel een snelle pittige en steile stijging en een snelle steile daling, maar die een schitterend uitzicht geeft over het meer. Toch kan deze tocht door iedereen gelopen worden als kinderen en honden goed hun eigen grens kennen en goed luisteren hoeft dat geen probleem te zijn.

Vooral in juni op een mooie dag is deze tocht een belevenis. Het frisse groen zorgt voor een adembenemend mooi beeld. Onderweg veel vingerhoedskruid en andere vroege zomer flora.

Tijdsduur - Circa 2 uur

Afstand - Circa 5 kilometer

Hoogteverschil - 231 meter - hoogste punt 1118 meter, laagste punt 887 meter

Zon - Weinig, 70% ligt in de schaduw

Seizoen - Niet in de wintermaanden

Kaartnummer - IGN-kaart 3618 OT - Le Hohneck-Gérardmer 1 : 25 000

Markering - Gele cirkel.

Startpunt - Google-Maps ... - Lac des Corbeaux bij La Bresse heeft een eigen parkeerplaats.

Beschrijving - De tocht is vrij eenvoudig gewoon rond het meer lopen maar dan bovenlangs. Er zijn diverse varianten mogelijk om de tocht uit te breiden, zie kaart.

Opmerking - Geen speciale wandelschoenen nodig, wel stevige. Bij Lac des Corbeaux is een klein restaurant waar men kan lunchen, tevens kan men hier vissen als men een visvergunning heeft. Je mag in het meer zwemmen en zijn er diverse strandjes en banken langs de oever.


Kaart

Download route ...