Lac en Ruïne du Chateau de Wildenstein


Slideshow - Lac de Kruth-Wildenstein

Op zich is de autorit naar Lac Kruth-Wildenstein al adembenemend en een goede start voor een dag even iets anders. Deze keer wel met bergen, een gigantisch meer met stuwdam, een ruïne en of het niet genoeg is ook nog de mogelijkheid om een rondje Parc d'Arbre en Arbre te doen. Wie er dan nog energie over heeft kan een duik in het meer nemen of een rondje waterfietsen.

Lac de Kruth-Wildenstein is vooral bekend bij 'locals'. Zelfs in juni kom je er zelden een 'toerist' tegen, terwijl er zoveel te doen is. De wandeling naar de ruïne is zeker niet bedoeld voor mensen met zwakke knieën en ronduit pittig en stijl, maar zeker de moeite waard. Kinderen zullen het geweldig en spannend vinden hoewel voorzichtigheid geboden, de diepte is groot en er wordt ook overal voor gewaarschuwd. Ook voor honden die en beetje avontuurlijk aangelegd zijn is het een geweldige wandeling.

Het uitzicht is adembenemend en overal zijn de resten van de ruïne die door smalle steile trappetjes en een tunnel te bereiken en verbonden is. Overal vindt je nog de fundamenten van het leven in een kasteel en een kapel. Ook zijn er informatieborden geplaatst. De natuur heeft overal vrij haar gang kunnen gaan hoewel men hier en daar de muren probeert vrij te houden. Prachtige flora en eeuwen oude bomen, kortom voor ieder wat wils.

De afdaling is letterlijk een vrije val en je moet stevig in je schoenen staan om niet de berg af te rollen. Aan het begin van de route is ook een Parc d'Arbre en Arbre. Wij vonden het geweldig en jammer dat we niet een jaartje jonger waren. Niet echt goedkoop. Maar wil je een geweldige dag uit met avontuurlijke kinderen die graag tot op grote hoogte een survival parcour af willen leggen om vervolgens over het meer af te glijden? Dan zal dit zeker een onvergetelijke belevenis zijn.

Tijdsduur - Ongeveer anderhalf uur

Afstand - 5 kilometer

Hoogteverschil - 121 meter - hoogste punt 670 meter, laagste punt 549 meter

Zon - Weinig, 70% ligt in de schaduw

Seizoen - Niet in de wintermaanden

Kaartnummer - IGN-kaart 3619 OT - Bussang-La Bresse 1 : 25 000

Markering - Groene open cirkel

Startpunt - Google-Maps ... - Eén van de vele parkeerplaatsen bij Lac Kruth-Wildenstein. Vanaf La Bresse volg de weg naar Col de la Schlucht (D34). Neem op de D34 de afslag naar Col de Bramont - Lac Kruth-Wildenstein.

Beschrijving - De wandeling is niet lang maar wel pittig en zeker de moeite waard, zie kaart.

Opmerking - Geen speciale wandelschoenen nodig, wel stevige.

Er zijn diverse mogelijkheden voor watersport zoals waterfietsen en zwemmen. Bijzonder is het 'Parc d'Arbre en Arbre' Website ...


Kaart

Download route ...